Wat zeggen kinderen en ouders over de begeleiding en/of trainingen van Gezinspedagoog Aniek Woudstra? Een aantal reacties van kinderen:

Ik heb geleerd dat het niet gek is als ik me verdrietig of boos voel om de scheiding van papa en mama. Nu weet ik wat ik kan doen om me weer beter te voelen.
Nu vind ik het makkelijker om tegen mama te zeggen wat me dwars zit.
Ik vond het fijn om bij de training te zijn. Ik heb geleerd om over mijn gevoelens te praten.
Ik vond het leuk dat we veel spelletjes speelden!
Door de training heb ik geleerd om vragen te stellen (over de scheiding). Bijvoorbeeld aan papa en mama. Ook al vind ik dat soms wel spannend.
Aniek vertelde dat een scheiding nooit de schuld is van kinderen. Bij mijn ouders dacht ik vaak wel dat het door mij kwam. Ik vond het best wel fijn dat ze dat zei.

Een aantal reacties van ouders:

Mijn kind is opener geworden en durft meer te vertellen over dingen die hij lastig vindt aan de scheiding.
Ik merk dat mijn kind graag en met veel plezier naar de training toegaat!
Mijn kind vindt het fijn dat er andere kinderen zijn die ook een scheiding hebben meegemaakt. Ze kende geen andere kinderen met gescheiden ouders.
Na een sessie van de training is mijn kind enthousiast en wil ook graag met mij praten over waar jullie tijdens de training over hebben gesproken.
Mijn kind begrijpt nu de scheiding van mij en mijn ex beter en is daardoor minder gefrustreerd.
Tijdens de training wordt besproken dat een scheiding niet de schuld is van kinderen. Mijn kind vond het heel fijn om daar over te praten.